הדברת יתוש הנמר האסייתי
יתוש הנמר האסייתי הוא "אורח" לא רצוי, הוא נודע בעוד כינויים כגון: הנמר האסייתי, הטיגריס האסייתי.
אך שמו המדעי הוא אדס מפוספס (Aedes (Stegomyia) albopictus) . מקורו בדרום מזרח אסיה, אך כיום הוא נפוץ בכל היבשות והרבה מדינות ברחבי העולם. בישראל התגלה היתוש לראשונה בשנת 2002 והתפשט במהרה ברחבי הארץ. כיום ניתן למצוא אותו כמעט בכל אזורי הארץ, מהצפון עד הדרום, לאורך מישור החוף, בערבה, בשפלה, בשומרון, בשרון, בערי גוש דן, ירושלים ובבאר שבע.
ההשערה לדרך הגעתו של יתוש הנמר האסייתי נעוצה בייבוא צמיגים משומשים מאירופה לישראל. המים העומדים בתוך הצמיגים שימשו כבית גידול אופטימלי לזחלים.
בניגוד לקרוביהם נקבת יתוש הנמר האסייתי מטילה את ביציה ליד לפני המים ולא על פני המים, לביצים עמידות גבוהה מהרגיל והן מסוגלות לעבור תקופה יבשה של מספר חודשים ובכל זאת לבקוע לאחר הרטבה קלה.
סביבת מחייתו הטבעית היא באזורים טרופים וסובטרופיים. בסביבתו הטבעית, מתפתח יתוש הנמר האסייתי בתוך חללי עצים, סלעים, נקיקים וגזעים שהתמלאו במי גשם. בסביבת המגורים שלנו ימצא את מקומו בעציצים, אגרטלים וכל מקום שבו יש מים עומדים לתקופה ארוכה.
יתוש הנמר האסייתי פעיל ביום ובעיקר בשעות בין הערביים, הוא עוקץ בשעות אלה והופך את הבילוי מחוץ לבית למטרד המהווה סיכון בריאותי.
היתוש מאופיין בגוף שחור עם פסים לבנים וברגלים שחורות עם פסים לבנים לאורכן. גודלו נע בין 2-10 מ"מ, ותלוי בכמות הזחלים המאכלסים את בית הגידול ובכמות המזון הזמין להם.
הדברת יתוש הנמר האסייתי הכרחית על מנת לשמור על איכות החיים והבריאות שלנו בסביבת המגורים.
הפצת מחלות
מלבד המטרד שבעקיצות יתוש הנמר האסייתי אינו שונה מקרוביו, והוא נשא של נגיף הצ'יקונגוניה, נגיף קדחת דנגי ונגיף קדחת הנילוס המערבי. קדחת הנילוס המערבי התפרצה לתקופה קצרה בשנת 2000 בישראל, 417 אנשים נדבקו במחלה, מתוכם 324 אושפזו, ו35 אנשים נפטרו כתוצאה מההידבקות.
הדברת יתוש הנמר האסייתי הינה הכרחית למניעה של התפרצות מחלות וכאשר קיים חשש, יש להזמין מדביר מוסמך.
את הדברת יתוש הנמר האסייתי משאירים למקצוענים – מגן סביבתי פועלים להדברת הפולש, צרו איתנו קשר להתייעצות.